Shutterstock

Inside Voer

Rundveebrok weer aanzienlijk goedkoper

7 Maart 2019 - Tim Roetman

Daar waar zeugenbrok in februari duurder is geworden, laat de prijs van runderbrok in die maand juist een flinke daling zien. Is dit een voorbode voor verdere verlagingen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rundveebrok is in februari aanzienlijk goedkoper geworden, zo blijkt uit cijfers van Wageningen Economic Research. De prijs voor standaardbrok A laat een daling zien van €0,25 tot €23,95 per 100 kilo, terwijl de prijs voor eiwitrijke brok (B) met €0,30 zakt naar €26,50 per 100 kilo.

Grondstofprijzen omlaag
De prijzen van de 4 belangrijke voergrondstoffen zijn gedaald. Zowel de tarwe- als de maïsprijs laat op de Matif in Parijs een duikvlucht zien. De tarweprijs is sinds 30 januari met bijna €15 gedaald en noteert maandag 4 maart €192,50 per ton. De maïsprijs daalde in dezelfde orde van grootte tot €164 per ton.

Ook de sojaprijs op de CBoT in Chicago staat onder druk. De termijnmarkt noteerde op de laatste dag in februari $330 (€296) per ton. Dit was circa 4 weken terug nog $337 (€302) per ton, wat een daling van $7 betekent. De gerstprijs laat een duikvlucht zien, want de prijs (EU-Rotteram) daalde in 4 weken tijd met €22 tot €185 per ton.

Daling is ingezet 
De mengvoerprijsindicator verwacht voor de komende maanden ook een verdere daling voor standaardbrok A. De prognose is dat de prijs tot juli blijft dalen. 

Het prijsverloop van tarwe, maïs en voergerst.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden