Shutterstock

Nieuws Voer

Canadese veehouders vrezen ruwvoertekort

16 Augustus 2019 - Kimberly Bakker - 3 reacties

Doordat we voor het tweede jaar op rij kampen met extreme droogte, hebben verschillende Canadese melkveehouders te maken met een ruwvoertekort. In sommige gevallen zijn deze veehouders zelfs al genoodzaakt om dieren naar de slacht te brengen.

De melkveehouders in Canada maken zich zorgen over de aanhoudende droogte in het land. Door het extreme weertype is de productie van hooi en andere ruwvoerproducten flink afgenomen, waardoor de veehouders twijfelen of er voldoende is om alle koeien te voeren. Daarnaast is het ruwvoer dat al opgeslagen ligt, volgens de veehouders, in veel gevallen inmiddels bruin gekleurd en verdroogd.

De organisatie Manitoba Beef Producers verwacht zelfs dat veehouders tegen de herfst een gedeelte van hun veestapel naar de slacht moeten brengen of moeten verkopen. "We verwachten dat er in die periode nog zo weinig ruwvoer over is, dat niet alle koeien gevoerd kunnen worden", zo meldt het in een verklaring.

Verkopen van producten
Verschillende belangenorganisaties roepen de boeren in de regio nu op om overtollige producten te verkopen, om zodoende andere veehouders te helpen. Om de melkveehouders in Manitoba te ondersteunen in hun zoektocht, hebben belangenorganisaties een website ontwikkeld waar veehouders een oproep kunnen doen voor bepaalde producten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Bonthuis 16 Augustus 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10883659/canadese-veehouders-vrezen-ruwvoertekort]Canadese veehouders vrezen ruwvoertekort[/url]
Onzin, komt net weer uit alberta. De veehouders daar hebben nog nooit zoveel regen gehad in juni en juli. Hebben een heel goed groeiseizoen!@
Fortissimo 18 Augustus 2019
Citaat: "Daarnaast is het ruwvoer dat al opgeslagen ligt, volgens de veehouders, in veel gevallen inmiddels bruin gekleurd en verdroogd" Is hier sprake van een matige vertaling? Voer dat goed opgeslagen ligt daar zal toch niks meer mee mis gaan ;)
siem 19 Augustus 2019
wat gaat de mais prijs in Nederland worden? in het oosten is er veel verbrand en afgedroogd
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden