Royal A-ware

Analyse Kaas

Stabiele prijzen op impulsloze kaasmarkt

15 Augustus 2019 - Wouter Baan

De kaasmarkt bevindt zich al weken in een vakantiemodus en daar is ook deze week geen uitzondering op.

Er is de hele vakantieperiode al relatief weinig handel in kaas. In diverse katholieke landen binnen Europa wordt op donderdag 15 augustus een feestdag gevierd, waardoor er deze week gevoelsmatig nog minder activiteit is.

Impulsen ontbreken 
De prijs van Gouda kaas beweegt al weken stabiel op een bandbreedte tussen de €2,80 en €2,85 per kilo. Wel is de ondertoon zwak en bewegen de prijzen eerder omlaag dan omhoog. Dit ondanks dat de producenten claimen dat er weinig voorraden zijn en de melkaanvoer in diverse grote producerende landen een teruggang laat zien. Er ontbreken echter wat impulsen aan de vraagzijde van de markt.  

Op basis van de opgaven beweegt de DCA-foliekaasnotering deze week stabiel op €2,82 per kilo. Ook de notering van Edam blijft staan op €2,76 per kilo.

Dit artikel hoort bij het abonnement Boerenbusiness Melk & Voer Pro. De komende periode kunt u de wekelijkse kaasanalyse van Boerenbusiness tijdelijk gratis ter kennismaking lezen. 

Bekijk hier de laatste noteringen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden