Shutterstock

Nieuws China

Mongolië wil melkproductie verhogen tot 10 miljoen ton

26 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

Binnen-Mongolië heeft recent een plan gepresenteerd om de zuivelindustrie te moderniseren, melden overheidsinstanties in deze autonome staat in Noord-China. Het doel is om de productie van rauwe melk tot en met 2025 te verhogen tot 10 miljoen ton per jaar.

Binnen-Mongolië is een autonoom deel van China en tevens de grootste melkproducerende regio van het land. Die positie wil het door middel van deze modernisatieslag uitbouwen naar een jaarlijkse melkproductie van 10 miljoen ton. In 2018 telde Binnen-Mongolië 2,3 miljoen melkkoeien en kwam de productie van rauwe melk uit op 6,9 miljoen ton.

Financiële steun
Een onderdeel van het gepresenteerde plan is dat overheidsinstanties in Binnen-Mongolië de melkveehouders die willen moderniseren financieel gaan ondersteunen. Ook zouden de regels omtrent landgebruik voor die zuivelbedrijven kunnen worden versoepeld. Volgens de overheid van dit autonome deel van China is het belangrijkste echter dat bedrijven gaan omschakelen naar moderne verwerkingsinstallaties.

In juni kwam de Chinese overheid ook al met het plan de zuivelindustrie van het land te verbeteren. Hiermee hoopt het tegen 2025 nog altijd mee te kunnen doen op de wereldwijde zuivelmarkt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden