FrieslandCampina

Nieuws Samenwerking

FrieslandCampina zoekt samenwerking in VS

2 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

De Amerikaanse zuivelcoöperatie United Dairymen of Arizona gaat een samenwerking aan met coöperatie FrieslandCampina voor de levering van lactoferrine. Dat melden beide partijen in een gezamenlijk persbericht.

De joint venture tussen United Dairymen of Arizona en FrieslandCampina moet uiteindelijk 10 ton lactoferrine per jaar produceren. Lactoferrine is een belangrijk product in kindervoeding en eerder liet FrieslandCampina al weten uitdagingen te zien op de Chinese markt door een tekort aan dit ingrediënt. "Deze samenwerking is een oplossing om die uitdaging uit de weg te gaan", zo schrijven de partijen.

Verdere uitbreidingsplannen
"Deze samenwerking past daarnaast goed in de strategische ambities op het gebied van lactoferrine. Met onze technologie en ervaring, en de hoge kwaliteit van de melk van United Dairymen of Arizona, zijn wij in staat om een product te leveren dat voldoet aan de wereldwijde kwaliteitseisen en regelgeving", aldus Kathy Fortmann, president van FrieslandCampina Ingredients.

In het persbericht laat zuivelcoöperatie FrieslandCampina verder weten dat het op korte termijn verwacht verdere uitbreidingsplannen aan te kondigen op het gebied van lactoferrine.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden