Shutterstock

Inside Voer

Prijzen rundveebrokken schieten alle kanten op

4 November 2020 - Jorine Cosse

Het schiet alle kanten op bij de prijzen van rundveebrok. Het merendeel blijft stijgen, met snijmaïskernbrok aan kop. Van stabiele prijzen zoals afgelopen maand is geen sprake meer en dat pakt niet voor alle brokprijzen goed uit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Waar de prijs van snijmaïskernbrok in september nog met een gemoedelijke €0,20 per 100 kilo brok steeg, gooit de brokprijs het deze maand over een andere boeg. Met een forse prijsverhoging van €0,65 naar €34,10 per 100 kilo is de prijs slechts €0,80 verwijderd van het prijsrecord van mei dit jaar. Gezien de soms grote prijsverandering voor het product is dit verschil mogelijk zo overbrugd. De prijsstijging wordt mede veroorzaakt door de forse stijging van maïs sinds medio augustus.

Vooruit of achteruit?
De andere brokprijzen beweging zich meer gestaag. Van een stabiele markt is geen sprake en voor de meeste brokprijzen is een stijgende lijn te zien. Uitzondering zijn Standaardbrok A en Eiwitrijke brok (B), deze noteren lager dan vorige maand. In september daalde de prijs van Standaardbrok A ook al, terwijl die van eiwitrijke brok (B) stabiel bleef. Voor oktober noteren ze respectievelijk €0,10 en €0,05 lager op €24,05 en €26,45 per 100 kilo brok.

De prijs van vleesstierenbrok bleef in september stabiel, maar in oktober houdt het dat niet langer vol. Net als de rosé kalverbrok stijgt vleesstierenbrok met €0,05 per 100 kilo. Hiermee komt de prijs uit op €25,35 voor vleesstierenbrok en €27,50 voor rosé kalverbrok. Een beperkte stijging, maar gezien de prijsfluctuaties van de grondstofprijzen zit er mogelijk meer in het vat.

Verwachte prijsontwikkelingen
Kijkend naar de Boerenbusiness Mengvoerprijsindicator dan bevestigd deze het vermoeden dat de prijzen blijven stijgen. De prognose is, gezien de stijgende grondstofprijzen, een opwaartse beweging. Zowel (voer)tarwe als gerst en maïs zitten al enige tijd in de lift. Een wijziging in grondstofprijzen heeft altijd even tijd nodig om door te dringen in de brokprijzen. Dat kantelpunt lijkt inmiddels bereikt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden