Shutterstock

Analyse fosfaat

Fosfaathandel schiet weer los na kalme weken

7 December 2022 - Klaas van der Horst

De fosfaathandel is deze week weer volop losgeschoten na weken van kalme handel. Niet iedereen blijkt de behoefte te hebben ingedekt. Toch gaan de prijzen niet alleen maar omhoog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor de plotseling weer oplaaiende drukte worden diverse aanleidingen genoemd. Vorige week heette het nog vaak dat de meeste melkveehouders inmiddels wel voorzien zouden zijn. Dat blijkt nu anders. Veel kopers hebben kennelijk tot het laatste moment gewacht en hun kansen berekend. Ook zou een rechtszaak rond een grote melkveehouder in Zuidoost-Brabant invloed hebben omdat die nu opeens veel rechten zou moeten kopen. 

Hoe dat ook zij; er wordt druk gekocht. De prijzen voor kooprechten zijn gestegen naar €171 tot €175 per kilo.  De prijzen voor lease met afroming hangen rond de €36 per kilo, terwijl de prijzen voor afromingsvrije lease tussen de €16 en €17 per kilo bedragen.
Opmerkelijk is dat de prijzen voor de laatste categorie juist dalen. Oorzaak is volgens handelaren een vrij fors overaanbod. "Voor elke partij afromingsvrije lease die ik afhandel krijg ik er 3 nieuwe aangeboden," constateert een handelaar.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden