Shutterstock

Nieuws Zuivelbusiness

Global Dairy Trade sluit verrassend goed het jaar af

19 December 2023 - Wouter Baan

Tijdens de laatste Global Dairy Trade van dit jaar eindigden veel fabricaatprijzen in het groen. Boter zet zelfs een overtuigende prijsstijging neer van bijna 10%. Daartegenover staat dat magere melkpoeder wel wat inlevert.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Gemiddeld stijgt de index met 2,3%. Dit is de grootste stijging sinds half oktober. In de veilingen daarna was het marktsentiment kwakkelend te noemen. Nu rolt er dus weer een overtuigende verhoging uit de bus.

Boter in de lift
Vooral boter trekt de aandacht met een plus van 9,9% tot $5.458 per ton. Daarmee stijgt de notering op de valreep nog naar een record over 2023. Deze prijsstijging was niet voorzien. Europees product van de Belgische aanbieder Solarec werd het duurst verhandeld.

Ook de cheddarprijs overtuigt met een onverwacht stevige verhoging van 6,9% tot $4.265 per ton. Daarmee wordt over dit jaar bekeken geen record gebroken, maar de prijs is wel het hoogst sinds de veiling van begin juli

Gemengd beeld voor melkpoeders
De melkpoeder tonen een gemengd beeld. Magere melkpoeder levert met een daling van 1,3% een fractie in, terwijl volle melkpoeder een plus realiseert van bijna 3%. Daarmee komen de noteringen uit op respectievelijk $2.620 en $3.207 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden