DCA Melk Pro Inside

Handel in koop- en leasemelk blijft rustig

16 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Ook de afgelopen week bleef het erg rustig in de markt van koop- en leasemelk. De prijzen hiervan zijn heel iets gestegen. Zo blijkt uit een analyse van DCA melk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Doordat veel melkveehouders druk zijn met maïs hakselen staan ze op dit moment niet al te veel stil bij het kopen en leasen van melk. Tevens hebben veel melkveehouders de afgelopen periode veel kosten gemaakt door onder anderen het aankopen van maïs en het betalen van de loonwerker. Daarnaast wachten veel melkveehouders nog een poosje zodat ze beter in kunnen schatten hoeveel er precies over het melkquotum heen wordt gemolken.

De prijzen voor koop- en leasemelk zijn iets toegenomen. Koopmelk noteert op dit moment 6,00 tot 6,10 euro per kg vet. Leasemelk schommelt tussen de 5,80 en 5,95 euro per kg vet.

De verwachting is dat de prijzen vrijwel niet tot niet meer gaan stijgen. Dit komt omdat de prijs voor koop- en leasemelk steeds dichterbij de prijs van superheffing komt. Langzamerhand gaat de handel ook weer toenemen alleen is het de vraag of dit komende week al zo is.


Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden