DCA Melk Pro Inside

Handel in leasemelk trekt geleidelijk iets aan

22 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

De handel in de markt van koop- en leasemelk is de afgelopen week wat toegenomen. De prijzen hiervan zijn gelijk gebleven, zo blijkt uit een analyse van DCA melk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Doordat de meeste melkveehouders de drukte rondom het maïs hakselen weer achter de rug hebben, neemt de aandacht voor het aankopen van melk weer toe. De toegenomen handel betreft vooral leasemelk en niet zozeer koopmelk. Een deel van de melkveehouders kiest ervoor om de aankoop van leasemelk te spreiden in een aantal perioden om zo niet in één keer een heel groot geldbedrag te hoeven betalen. 

De prijzen voor koop- en leasemelk zijn vrijwel gelijk gebleven. Voor leasemelk wordt 5,80 to 5,90 euro per kg vet betaald. De prijs van koopmelk komt uit op 6,00 euro per kg vet.

De verwachting is dat de handel in leasemelk langzaam toe neemt, al hoeft dit niet direct in de komende weken zo te zijn. Door de toegenomen vraag naar leasemelk neemt de opwaartse druk op de prijs wel weer iets toe, waardoor een prijsdaling er op het moment niet in lijkt te zitten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden