Meer capaciteit voor extra melk

Fonterra onderzoekt bouw van twee poederdrogers

23 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Fonterra heeft plannen voor de bouw van twee ultramoderne poederdrogers op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. Het zuivelconcern wil de melkverwerking opschroeven, omdat de melkproductie in het land structureel blijft groeien. De poederdrogers kunnen jaarlijks 9 miljoen liter melk verwerken en komen op de productielocatie van Fonterra in Studholm.

9

miljoen

liter melk kunnen de twee poederdrogers jaarlijks  aan

Dit is in de regio South Canterbury, één van de snelst groeiende melkproducerende regio's van Nieuw-Zeeland. Volgens Robert Spurway, de operationale manager van Fonterra, past de beoogde investering goed in de strategie van het zuivelconcern, die zich richt op waarde toevoegen, volume draaien en de snelheid van verwerking.

Als de plannen door alle betrokken instanties worden goedgekeurd kan met de bouw van de eerste droger binnen vijf jaar worden begonnen. De tweede droger moet binnen tien jaar klaar zijn. Volgens Spurway let Fonterra extra op de milieueffecten van de drogers. Zo bekijkt het concern of het water kan worden gezuiverd en gerecycled. Ook wordt onderzocht of het gebruik van kolen tot een minumum kan worden beperkt, bijvoorbeeld door over te stappen op het vergisten van biomassa.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden