Voorschotmelkprijs november

DeltaMilk in dalende spoor FrieslandCampina

10 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Coöperatie DeltaMilk heeft over november een stevige verlaging doorgevoerd van de voorschotmelkprijs. Deze komt uit op 34,57 euro per 100 kg melk bij 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit. Dit is 2,50 euro lager dan de 37,07 euro per 100 kg over oktober.

34,57

euro

per 100 kg is laagste november melkprijs DeltaMilk in vijf jaar

Deze verlaging lag in de lijn der verwachting, omdat DeltaMilk bij het vaststellen van de melkprijs de garantieprijssystematiek GIM (een afspiegeling van de representatieve zuivelbedrijven in Denemarken, Duitsland, België en Nederland) van FrieslandCampina volgt. FrieslandCampina heeft begin vorige maand de garantieprijs voor november met eveneens 2,50 euro per 100 kg verlaagd tot precies 34,50 euro.

DeltaMilk hanteert geen seizoensheffingen- of toeslagen. De koers van de voorschotmelkprijs duikt in november onder die van 2012 en is daarmee de laagste prijs voor november in de laatste vijf jaar. DeltaMilk, eigenaar van kaasfabriek De Graafstroom, maakt geen prijzen voor vet- en eiwit bekend. Hierdoor is de prijs van de coöperatie niet te vergelijken met de andere zuivelfabrikanten.

De coöperatie laat vanaf 1 januari weer nieuwe leden toe, zo is medio vorige maand besloten op de Algemene ledenvergadering. Nieuwe leden moeten onder meer een bedrijfsproductie hebben van 400.000 kg melk per jaar en zijn gevestigd in het Groene Hart. Hieronder verstaat DeltaMilk de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Utrecht-West. Een grote concurrent in dit werkgebied is Bel Leerdammer in Schoonrewoerd.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Knulst volgt Noordermeer op bij De Graafstroom

Nieuws Melk

DeltaMilk houdt meer over in duur melkprijsjaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden