Dubbeltellingen bij RVO

Slachtcijfers runderen helemaal niet zo hoog

16 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het recordhoge aantal runderslachtingen van week 49, dat uitgebreid in het nieuws is geweest en ook Boerenbusiness.nl over heeft bericht, blijkt helemaal niet zo hoog te zijn. Door het foutief invoeren van de aantallen dieren bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zijn er ruim 2.300 runderen te veel geteld. Hierdoor komt het aantal geslachte dieren niet uit op 15.338 dieren, maar op 'slechts' 13.044 runderen.

13

procent

stijgt het aantal geslachte runderen in wk 49

Dit aantal ligt nog flink hoger dan in week 49 vorig jaar, toen 11.509 dieren naar de slachterij zijn afgevoerd. Een stijging van ruim 13 procent. In week 50, vorige week, zijn 13.844 runderen afgevoerd, ruim 12,5 procent meer dan in dezelfde week vorig jaar. Dit houdt in dat melkveehouders zeker anticiperen op de verwachte daling van de melkprijzen de komende maanden en meer runderen afvoeren.

Het effect is echter minder drastisch dan de cijfers van RVO vorige week deden vermoeden, Volgens een woordvoerder van de overheidsorganisatie is er een fout gemaakt bij het invoeren van de gegevens, waardoor er veel runderen dubbel zijn geteld. Hierdoor kwam een stijging van 22 procent van het aantal dieren uit de bus tot 15.338 runderen, het hoogste weekaantal deze eeuw. Dat is nu dus gecorrigeerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden