Investering van 1,2 miljard euro

Nederlander wil 's werelds grootste melkveebedrijf

19 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Boerenzoon en rallyrijder Kees Koolen, die als mede-oprichter van Booking.com een fortuin vergaarde, gaat een deel van zijn vermogen investeren in een megaboerderij in Brazilië. Het bedrijf moet de grootste melkveehouderij ter wereld worden.

4

miljoen

liter melk per dag produceren

In de opstartfase moet het bedrijf van Koolen 100.000 koeien tellen en moet één miljoen liter melk per dag worden geproduceerd. Uiteindelijk wil Koolen vier miljoen liter per dag gaan produceren en de mogelijkheid hebben verder uit te breiden. Het vee heeft Koolen nog niet aangeschaft, maar de 31.000 hectare grond in Bahía, een staat in het oosten van Brazilië, al wel.

Aan de bouw van de grootste melkveehouderij ter wereld hangt een prijskaartje van 0,5 tot 1,2 miljard euro. Een derde van dit bedrag wordt gefinancierd door een Braziliaans ontwikkelingsfonds, de rest neemt Koolen samen met andere investeerders voor zijn rekening. De Volkskrant noemt Willy van Bakel als waarschijnlijke mede-investeerder.

De bouw van de stallen voor de grootste melkveehouderij ter wereld gaat begin 2015 van start. In 2016 moeten de eerste melkproducten van het bedrijf op de markt komen. Koolen is van plan de melk zelf te verwerken tot bijvoorbeeld melkpoeder en condensmelk. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
johnny koller 19 Januari 2015
arme koeien ze misshandelen koeien daar net zo erg als mexicaanen hier by ons in amerika
elmo 3 Mei 2015
Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg dit gaat nergens over misschien zou je dat geld kunnen steken in de hulp aan mensen die hulp nodig hebben
Oud boertje. 24 Februari 2016
Waarom willen/moeten de boeren in de wereld (Nederland) zo groot worden?
Dit moeten ze niet willen. De overheid en de wereld hebben de boeren voor de gek. Ze moeten voor zo weinig mogelijk geld produceren, dat het hun net de kop niet kost. Terwijl de overheden de onkosten steeds verder opjagen met hun regels. Gelukkig nieuwjaar, mooi niet, alle kosten gaan weer omhoog. Echt boeren wordt niet groter,want dit komt zo niet goed, je raakt steeds verder in de problemen, dan kun je beter stoppen. De boeren werken uiteindelijk voor niks. Vroeger was dat anders en beter. Je mocht je zuur verdiende geld houden en toen keken ze nog tegen een boer op. Nu moet een grote boer voor de bank werken, en is hij overgeleverd, en als hij ooit boven Jan komt, komt de belasting, want immers als je 67 jaar bent, is maar zo' n 25,000 euro onbelast, heb je meer vermogen dan kun je belasting betalen. Belachelijk, want van elke euro die je overhoud is al vele malen belasting betaald. Ze moeten de eerlijke hardwerkende boer zijn geld laten houden. De boeren werken dus uiteindelijk voor niks. Neem nou de gemeenten. Ieder jaar moeten de boeren ook nog eens onroerendgoedbelasting betalen over hun gebouwen, en een jaar is zo maar om, het lijkt wel of de gebouwen van de gemeenten zijn. Het is de boer zijn eigendom, en die betaalt er rente en aflossing voor aan de bank, tot het zijn eigendom is, maar de overheid pikt altijd zijn graantje mee. En dan al die vluchtelingen. Nederland is Nederland niet meer, een multiculturele samenleving. Voor velen was er al geen werk in dit dichtbevolkte Nederland. Allerlei culturen in een dichtbevolkt Nederland, dat komt niet goed. Het zijn weer de overheden die bepalen en alles toelaten, tot het escaleert. Nederland raakt zo zijn cultuur kwijt en zijn boeren. Dus hongerlijden.
geert 27 Februari 2016
Hoogmoed komt ten val,kijk naar van Bakel
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden