Belgisch bedrijf overgenomen

A-Ware breidt belang in room over de grens uit

18 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse kaasspecialist A-Ware Food Group breidt zijn belang in room verder uit. Deze keer steekt het bedrijf de Nederlandse grens over om het Belgische La Concorde over te nemen. Eerder nam het bedrijf in Nederland Katshaar Zuivel over.

Tot de overname van Katshaar Zuivel lag de focus van de A-Ware Food Group op het rijpen, versnijden en verpakken van kaas. Onlangs kwam daar dankzij de opening van de nieuwe fabriek in Heerenveen de productie van kaas bij. Met de overname van Katshaar werd hier het verpakken van dagverse zuivel aan toegevoegd.

Nu zet het bedrijf nieuwe stappen om haar belang bij dagverse zuivel uit te breiden. Die stap blijkt te bestaan uit de overname van de Belgische roomverwerker La Concorde. Door de overname van het familiebedrijf krijgt A-Ware de beschikking over een moderne fabriek gespecialiseerd in de productie van roomproducten. Daarnaast krijgt het bedrijf de beschikking over een team gespecialiseerde en toegewijde medewerkers met veel kennis rondom de productie van hoogwaardige roomproducten. 

La Concorde heeft geen eigen melkveehouders, waardoor deze zet van A-Ware gezien kan worden als een volgende stap om alle zuivelcomponenten in eigen beheer te verwaarden. Daarmee houdt de organisatie alle winsten binnen de eigen organisatie.      

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Jan Anker

Groeiend A-ware houdt deur open, ook over grens

Nieuws Melk

Emlichheim switcht van A-ware naar Vreugdenhil

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws melk

A-ware en Interfood van start in Estland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden