Coöperaties blijven zelfstandig

DOC Kaas en DMK op weg naar bedrijfsfusie

19 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

DOC Kaas en het Duitse zuivelconcern DMK bereiden een fusie van de bedrijven voor. Het bedrijf DOC Kaas komt dan onder het Duitse DMK, het grootste zuivelbedrijf van Duitsland, te vallen. Het uitgangspunt hierbij is dat de coöperatie DOC Kaas zelfstandig blijft bestaan.

Stabiele concurrerende melkprijs

Dit heeft DOC Kaas donderdag bekendgemaakt. De kaasmaker laat weten dat het laatste halfjaar gebleken is dat het lastig is om met alleen kaas in een volatiele markt mee te komen. Door samen te gaan met een bedrijf met een breder pakket worden ze minder kwetsbaar. De fusie moet er aan gaan bijdragen dat het bedrijf een stabiele concurrerende melkprijs kan gaan betalen.

Het voorstel om een bedrijfsfusie aan te gaan wordt voorgelegd aan de ongeveer 1.200 leden-melkveehouders van DOC Kaas, die hierover via een stemming beslissen. 

Door de krachten te bundelen kan DOC Kaas de uitvoering van haar strategie versnellen. Een fusie met DOC Kaas creëert voor het zuivelconcern DMK de mogelijkheid haar groeiambitie in kaas versneld uit te voeren, zo laat de coöperatieve kaasmaker weten.
 
In de plannen wordt de onderneming DOC Kaas dan een dochter van DMK en behoudt haar naam en identiteit. DOC Kaas en DMK hebben eerder geprobeerd te fuseren. Dit voorstel werd destijds door de leden van DOC Kaas afgewezen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

DMK Group
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden