Dijksma mag stapje verder

Volledig grondgebonden melksector inzet FPG

31 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) laat weten blij te zijn met de stappen die staatssecretaris Sharon Dijksma zet om het grondgebonden karakter te versterken, maar geeft ook aan te pleiten voor een volledig grondgebonden model. Wat de federatie betreft, had de staatssecretaris nog een stapje verder mogen gaan.  

Kwaliteit bodem moet bewaakt worden

Maandag maakte Dijksma bekend via de AMvB het grondgebonden karakter van de melkveehouderij te versterken. De FPG geeft aan dat Dijksma daarmee een belangrijke stap in de goede richting zet. Na de presentatie van het wetsvoorstel verantwoorde groei melkveehouderij maakte de organisatie zich zorgen of veehouders daarmee niet te veel ruimte kregen om te groeien zonder grond. Die zorgen zijn nu weg. 

'De FPG vindt volledig grondloos groeien niet wenselijk vanuit het perspectief van een milieuvriendelijke landbouw en duurzaam bodembeheer.' Toch had Dijksma van de organisatie die particuliere grondeigenaren vertegenwoordigt nog 'een stapje' verder mogen gaan. Die stap verder had de grondgebondenheid van intensieve melkveehouderijen zonder uitbreidingsplannen kunnen stimuleren. Zei zeggen dit vanuit het standpunt dat de kwaliteit van de bodem bewaakt moet worden.     

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Knor 31 Maart 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10862920/Volledig-grondgebonden-melksector-inzet-FPG]Volledig grondgebonden melksector inzet FPG[/url]
Dit lijkt mij een verlangen van de FPG om nog een hogere grondprijs en dus meer rendement voor de verpachters dus een dubbele agenda van deze heren.
Erik Rensen 31 Maart 2015
Een beetje hypochriet wat betreft 'milieuvriendelijke landbouw en duurzaam bodembeheer'. Dit staat natuurlijk helemaal los van de grondloze groei van de melkveehouderij an sich. Geef gewoon toe dat het gaat om hogere pacht- en verkoopprijzen. Dat mag best hoor!
leonarde1 31 Maart 2015
wie is de grootste verpachter van nederland de overheid natuurlijk
j.verstraten 31 Maart 2015
Waar haalt de FPG het lef vandaan? O ja, natuurlijk het opjagen van de grondhonger is goed voor de pachtprijzen!
melluk 3 April 2015
Maar 1 oplossing mannen , gewoon zelf grond kopen!
Je kunt hun toch wel heel moeilijk ongelijk geven?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden