Polen verhogen melkprijs april

EU houdt gemiddelde prijs Gouda stabiel

1 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Stabiele tot lagere prijzen noteert de Europese Unie in aanloop naar het einde van april. Zo bleef de prijs van Gouda en Edam vrijwel stabiel, maar daalde de prijs van Emmental en boter. Ook bij de melkprijzen lopen de ontwikkelingen uiteen. Zo zette de Belgen een lagere melkprijs weg, maar neemt de prijs in Polen juist toe. 

285

euro

noteert EU voor Gouda

Gemiddeld genomen liggen de prijzen voor de gehele EU boven die van Nederland. Zo noteert boter 309 euro (min 12 euro), doet magere melkpoeder 197 euro (min 1 euro), komt volle melkpoeder uit op 267 euro (plus 1) en sluit weipoeder de rij met een stabiele 90 euro.

De kaasprijzen weten zich te handhaven op een prijs van 285 euro voor Gouda (plus 1 euro), 282 euro voor Edam, 315 euro voor cheddar (plus 7 euro) en een waarde van 406 euro voor Emmental. Hogere prijzen worden onder meer neergezet door uitschieters in Oost-Europa. Zo kost magere melkpoeder in Letland bijna 110 euro meer dan in Ierland, qua prijs de twee na duurste, en zit er 90 euro verschil tussen de Slowaakse prijs en die van Ierland.  

Nu april zijn einde nadert worden er ook steeds meer melkprijzen bekend. Daaruit blijkt dat Polen de melkprijs verhoogt van 29,57 euro naar 30,51 euro per 100 kg melk. Ook landen als Slowakije, Letland en Litouwen verhogen de prijs. Duitsland houdt de prijs stabiel op 30,79 euro en in België daalt de prijs van 28,94 euro naar 28,50 euro. Italië verlaagde de melkprijs van 35,46 euro naar 34,81 euro. De Europese Commissie berekende deze prijs aan de hand van de waardes voor vet en eiwit.  

Nog geen melkprijzen zijn bekend voor Nederland, Frankrijk en Engeland.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Gouda
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden