Over juli min 1 euro

Arla houdt vast aan lagere melkprijs augustus

2 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het Britse onderdeel van Arla houdt over juli vast aan een verlaging van 1 euro per 100 kg melk of 1 eurocent per kg. Daarmee bevestigt het bedrijf de eerder aangekondigde prijsverlaging. Ook in augustus wordt rekening gehouden met een lagere melkprijs. Dan wordt er 1 pence per liter van de prijs gehaald.

Verlaging van melkprijs bevestigd 

Vanaf 6 juli krijgen Britse melkveehouders te maken met een lagere melkprijs. Dan wordt er 0,77 pence of 1 eurocent van de melkprijs de standaard melkprijs afgehaald. Dit was al eerder aangekondigd, maar wordt nu bevestigd. 

In een toelichting laat de grootste zuivelcoöperatie van Engeland weten dat de Britse pond opnieuw duurder geworden is. Voor het nieuwe kwartaal wat begint met juli wordt er weer een nieuwe wisselkoers gehanteerd. Door een wisselkoers per kwartaal te hanteren pakt de melkprijs iets lager uit. 

De combinatie van een nieuwe wisselkoers en een lagere melkprijs laten de uiteindelijke prijsdaling per liter uitkomen op 1,18 pence, waardoor de melkprijs uitkomt op 23,81 pence. 

Vanaf 1 augustus wordt de melkprijs per liter met nog eens 1 pence verlaagd. Arla geeft aan dat de markten naar beneden blijven kijken. 'We hebben stappen genomen om het effect van de lagere prijzen te minimaliseren, maar we ontkomen er niet aan. Het zijn moeilijke tijden voor onze leden.'  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden