Prijs euro naar beneden

Melkprijs Cono duikt in augustus onder 30 euro

1 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Cono Kaasmakers heeft de melkprijs over de maand augustus met een 1,00 euro per 100 kg naar beneden bijgesteld. Hiermee duikt de prijs van de kaasmaker uit Westbeemster voor het eerst dit jaar ook onder de 30 euro per 100 kg. Andere Nederlandse zuivelconcern waren Cono daar enkele maanden eerder in voorgegaan.

Cono heeft eerder aangegeven dat de marge op de verkoop van haar merkkaas Beemsterkaas altijd zeer stabiel is. De melkprijs bij het coöperatief zuivelconcern daalt met name door de dalende prijzen in de verkoop van de bijproducten die Cono verkoopt, zoals wei en room.

3,3

procent

daalt melkprijs van Cono in augustus ten opzichte van juni

Cono heeft de vetprijs voor augustus relatief scherper verlaagd dan die van eiwit. De vetprijs komt uit op 2,60 euro per kg, oftewel 0,10 euro minder dan in juli. Dit is een daling van 3,7 procent. De eiwitwaarde daalt in absolute zin meer: met 0,16 euro tot 6,14 euro per 100 kg. In relatieve zin is de daling minder sterk dan bij vet, namelijk 2,5 procent. Het zuivelconcern maakt in augustus geen gebruik van heffingen of toeslagen. Hierdoor komt de melkprijs uit op 29,12 euro per 100 kg bij 4,41 procent vet, 3,47 procent eiwit bij een jaarleverantie van 800.000 kg. Dit is 3,3 procent minder dan in juli.

De melkprijs bij een jaarleverantie van 600.000 kg komt uit op 29,07 euro per 100 kg. Aan leden-melkveehouders met een jaarvolume van 1,1 miljoen kg betaalt de kaasmaker 29,16 euro per 100 kg uit. Het verschil in prijs, afhankelijk van het volume, zit hem in de vaste inhouding die Cono hanteert voor haar leden. In deze vergelijking geldt daarbij dat de inhouding bij een oplopende productie over meerdere kilo's melk wordt verdeeld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Cono noteert bescheiden plus melkprijs over maart

Nieuws Melk

Cono Kaasmakers verrast met nabetaling

Nieuws Melk

Cono plust opnieuw bij met voorschotprijs februari

Nieuws melk

Cono houdt voorschot voor vierde keer gelijk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden