6 landen weigeren vlees

Braziliaans vlees verliest afnemers door BSE

20 December 2012 - Redactie Boerenbusiness

Na Japan, China, Zuid-Afrika en Zuid-Korea wordt Braziliaans vlees nu ook door Saoedi-Arabië en Egypte geweigerd. De reden is de recente vondst van een aan BSE gestorven koe in de staat Parana. Dit meldt Meat and Livestock Australia.

Egypte heeft de import van Braziliaans vlees gedeeltelijk aan banden gelegd. Alleen rundvlees afkomstig uit de staat Parana wordt volledig geweigerd. De verwachting is dat dit impact gaat hebben op de Braziliaanse vleesindustrie. Tussen januari en december werd uit deze regio 1.109 ton verscheept naar Egypte. Met een toename van 44 procent tussen 2011 en 2012 waarbij Egypte 112.700 ton Braziliaans vlees invoerde is dit land een belangrijke markt voor Braziliaans rundvlees.

Ook Saoedi-Arabië heeft recentelijk Braziliaans vlees in de ban gedaan. Dit land is, in toenemende mate, een belangrijke markt voor Brazilië. Tussen 2011 en 2012 steeg de export met 26 procent naar 32.239 ton. Hiermee is Saoedi-Arabië de tiende afnemer van Brazilië.

De Wereldorganisatie voor Diergezondheid (OIE) classificeert het risico op BSE in Brazilië als laag. Om deze reden hebben twee andere groeimarkten voor Brazilië, Chili en de EU, geen importrestricties opgelegd. Dit is wel gedaan door Rusland, de grootste afnemer van Brazilië, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en China. In dit land vervijfvoudigde de import van rundvlees tussen januari en november naar 14.309 ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden