Rekent op groeiende melkplas

FrieslandCampina investeert fors meer

14 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

FrieslandCampina investeert dit jaar 600 miljoen euro in de uitbreiding en vernieuwing van de productie van zuivelproducten, bijna 42 procent meer dan in 2012. De focus ligt daarbij vooral op baby- en kindervoeding. Met het forse investeringsprogramma wil FrieslandCampina inspelen op de verwachten groeiende melkproductie na het wegvallen van het melkquotum in 2015. Het zuivelconcern verwacht tot 2020 een gemiddelde groei van de melkproductie van 2 procent.

De grote vraag is echter of deze verwachting wel uitkomt en FrieslandCampina niet veel investeert voor melk die achteraf niet komt. Daarvoor houdt de coöperatie ook dit jaar een enquête onder haar leden om hun plannen te peilen in het quotumloze tijdperk. Het afgelopen jaar is door de hogere prijs van voer en de ongunstige weersomstandigheden de groei in de melkproductie beperkt geweest. "We houden goed de vinger aan de pols. We investeren tenslotte niet voor melk die naar later blijkt er niet is", stelt coöperatievoorzitter Piet Boer.

FrieslandCampina steekt vooral geld in de productie van baby- en kindervoeding, omdat dit een groeimarkt is. Volgens topman Cees "t Hart neemt de afzet hiervan nog steeds toe, met name in Azië. Het afgelopen jaar is de productie met 10,2 procent toegenomen. Daarbij groeit niet alleen de vraag van producten van FrieslandCampina, maar ook naar de ingrediënten die het concern levert aan derde partijen. Zo heeft FrieslandCampina investeringsprogramma"s lopen in de productielocaties van Beilen, Bedum, Veghel, Leeuwarden en Wageningen. "De investeringen vinden dus allemaal in Nederland plaats", aldus "t Hart.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
kuiper 16 Maart 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10822374/FrieslandCampina-investeert-fors-meer]FrieslandCampina investeert fors meer[/url]
Ook Aware gaat investeren in een grote kaasfabriek ,waar ze nog leveranciers voor zoeken,waar moet die melk allemaal vandaan komen ?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden