Naast Danone en Nestlé

FrieslandCampina in babyvoedingonderzoek

2 Juli 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Chinezen zetten hun vraagtekens bij de hoge prijzen voor babyvoeding en vragen zich af of deze niet door overtreding van de monopolywetgeving tot stand gekomen zijn. In het kader daarvan is een onderzoek gestart waar ook FrieslandCampina bij betrokken is. 

Naast Nestlé en Danone worden ook Abbott Laboratories en Mead Johnson Nutrition onderzocht, zo meldt Reuters. Bloomberg vult dit aan met FrieslandCampina, welke dit bevestigt in de Telegraaf, en Biostime International Holding. Sinds de melamine affaire in 2008 vertegenwoordigen buitenlandse merken de helft van de verkopen. 

China"s National Development en Reform Commission (NDRC) heeft bewijs dat de bedrijven de babyvoeding tegen hoge prijzen aanboden en dat prijzen met ongeveer 30 procent gestegen zijn sinds 2008. "Chinese consumenten zien de hoge prijzen als een garantie voor de veiligheid van het product."

Het Amerikaanse Abbott en het in Frankrijk gevestigde Danone hebben aangegeven mee te werken aan het onderzoek, wat ook geldt voor Nestlé wat een onderdeel in Beijing bezit.

Het onderzoek volgt op een poging van China om zijn industrie voor babyvoeding te consolideren en sterke binnenlandse merken te creëren. Binnen 10 jaar wil de Aziatische reus 10 grote bedrijven hebben. Naar verwachting zijn over vijf jaar van de 120 binnenlandse bedrijven die babyvoeding maken nog 80 over.  

Ondertussen stelt nieuwe regelgeving in China dat babyvoeding moet voldoen aan de farmaceutische richtlijn en dat producenten van babyvoeding hun eigen melkaanvoer moeten bezitten en controleren. Dit alles moet de consument er weer van overtuigen dat Chinese bedrijven wel degelijke veilige babyvoeding kunnen produceren.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
W. vd. Kam 4 Juli 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10829484/FrieslandCampina-mee-met-babyvoedingonderzoek]FrieslandCampina mee met babyvoedingonderzoek[/url]
Laat Friesland Campina en Danone ook eens melden dat de sprookjes (leugens) die ze de afgelopen maanden verkondigen uit hun pr fantasie komen.
De tekorten in supermarkten zijn er niet vanwege opkopende chinezen, maar door niet meer aan die supermarkten te leveren. Die produktie wordt rechtstreeks geexporteerd.
De vermeende woekerwinsten worden niet gemaakt door die opkopende chinezen maar door de fabrikanten zelf.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden