Prijzen stabiel tot lager

Vaarskalveren beter in trek dan stieren

30 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Melkveehouders breiden zich voor op 2015 en dit werkt ook door in de markt voor kalveren. Zo kan het dat door een matig sentiment in de kalvermesterij de vaarskalveren nu beter presteren dan de stierkalveren. De kalverprijzen blijven deze week vrijwel stabiel met uitzondering van de zwart/roodbonte stieren, welke in prijs dalen.

De aanvoeren van kalveren richting de veemarkten in Purmerend en Leeuwarden laten deze week een lichte stijging zien. Zo komt het aantal dieren in Purmerend uit op 575 stuks (plus 1,8 procent), tegenover 215 stuks in Leeuwarden.

De aanvoer wijst erop dat het aantal koeien wat wekelijks aan de melk komt na een plus aan het begin van september, sinds de laatste week van september relatief stabiel is. De aanvoer van kalveren ligt wel duidelijk hoger dan aan het begin van het jaar, wat in combinatie met een matige vraag vanuit de kalvermesters zorgt voor stabiele tot lagere prijzen.

Dit gaat evenwel niet op voor de fokkerijgeschikte vaarskalveren. Daar is door de uitbreidingen in de melkveehouderij voldoende vraag naar.

Zo kan het dat de zwart/roodbonte vaarskalveren in Leeuwarden vasthouden aan een bedrag van 0 tot 25 euro, waarbij de bovenkant in Purmerend 10 euro hoger ligt. De stieren bleven in Leeuwarden stabiel en doen 0 tot 85 euro, terwijl ze in Purmerend 5 euro in waarde daalden tot een onderkant van 0 euro en een bovenkant van 80 euro.

De Belgische Blauwen blijven stabiel. Stieren bevinden zich tussen een bandbreedte van 75 tot 295 euro in Purmerend en noteren een bovenkant van 300 euro in Leeuwarden. De vaarzen bewegen zich tussen de 0 en 180 euro in Purmerend, waarbij in Leeuwarden de bovenkant opnieuw 10 euro hoger ligt.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
johnny 31 Oktober 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10837742/Vaarskalveren-beter-in-trek-dan-stieren]Vaarskalveren beter in trek dan stieren[/url]
dom verhaal met zulke prijzen erin vaarskalven zonder papieren gaan niet op voor melkvaars in 2015
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden