Aanzienlijke tekortkomingen

Rusland gaat helft Nederlandse kaas weren

9 December 2013 - Redactie Boerenbusiness - 9 reacties

Wegens tekortkomingen in voedselveiligheid, kan het aantal Nederlandse bedrijven dat actief is op de zuivelproductenmarkt in Rusland met de helft of tweederde worden verminderd. De Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor neemt in de komende weken een besluit over de invoerbeperkingen, zo melden Russische bronnen

Momenteel zijn er 64 Nederlandse bedrijven actief op de zuivelproductenmarkt in Rusland, maar volgens een woordvoerder van de Russische voedsel en warenautoriteit kan door eventuele beperkingen dit aantal met de helft of zelfs twee derde verminderd worden. 

Volgens de Russische douaneautoriteiten zijn er aanzienlijke tekortkomingen waargenomen bij de Nederlandse instanties, die verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de voedselveiligheid. Russische controleurs vinden dat hun Nederlandse collega’s onvoldoende controle uitoefenen op de melkproductie en de bewerking van zuivelproducten. 

Het ontbreken van een overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor de controle op zuivelproducten is voor Rosselkhoznadzor een reden om de betrouwbaarheid van de Nederlandse certificaten in twijfel te trekken. In de komende weken neemt de Russische dienst een besluit over invoerbeperkingen voor Nederlandse zuivelproducten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
9 reacties
petatje 9 December 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10840506/Rusland-gaat-helft-Nederlandse-kaas-weren]Rusland gaat helft Nederlandse kaas weren[/url]
Ja en die Timmermans hen maar tegen de schenen blijven schoppen. Zo gaat het dan, dit kabinet doet veel voor de economie, maar weinig goeds!
Renken 9 December 2013
Min of meer verwachte reactie op commentaar op homo wet en op behandeling van Russische ambassadeur. Ook de bemoeienis met de green peace actie door de nederlandse regering is daar ongewenst.
De voormalig communistische landen kennen geen democratie.
Zij zijn daar nog niet rijp voor.
De mening van "wijs" Nederland is daar ongepast.
Nederland zou wijzer moeten zijn.
Giedo De Snijder 9 December 2013
Misschien produceert de intensieve Nederlandse melkveehouderij teveel melk (dankzij import van grondstoffen) en is er daarom teveel kaas? Kaas die men dan maar 'overal' moet proberen te slijten. Blijkbaar moet dat ook kunnen (volgens de reacties) ten koste van goed fatsoen e.d.
joep 10 December 2013
de russische bestelling van gatenkaas is gedecimeerd
op mijn werk,[kaasfabriek]terwijl ze het helemaal te gek vonden!!politieke boycot??
Montagne 10 December 2013
Giedo de Snijder ïk begrijp uit uw opmerkingen dat u liever ziet dat wij onze Agrarische productie ( goed voor bijna 20% BNP gedaan door +/- 5% vd beroeps bevolking)drastisch beperken.
Dat daardoor de honger in de wereld drastisch toe neemt en onze economie (met daarmee de meest kwetsbaren het eerst)nog verder in het slop komen getuigd in uw ogen van "goed Fatsoen"????
Het drammerige Hollandse Dominee/Schoolmeestertje moet de Wereld het "goede fatsoen" bijbrengen???? ik wordt een beetje onpasselijk!
Giedo De Snijder 12 December 2013
Montagne … is dat je nickname of echte naam? Hoe dan ook, het spijt me dat ik je nogmaals moet teleurstellen. Ik ben een atheïstische Vlaming, er zit geen druppel Ollands bloed in me. Door wat jij meent te moeten begrijpen uit mijn eerdere reactie, denk je dat de honger in de wereld drastisch zal toenemen. Je bewijst mij en jezelf veel te veel eer, mijn beste, want er valt in de wereld gelukkig nog wel meer eiwit te vreten dan plakjes Ollandse kaas. Noch je sociale bewogenheid om de hongerigen te spijzen (klinkt wel bijbels, vind ik), noch je economische bewogenheid zijn er op langere termijn bij gebaat dat de Nederlandse zuivelindustrie volhardt om op onduurzame wijze onrealistisch veel kaas te produceren. Zoveel zelfs dat ze niet anders kan dan bijwijle haar broekje op de enkels te laten vallen, ook al zijn die hoerenlopers niet altijd even fraai. Onpasselijk mag je worden, braken liever niet, want er gaat zoal veel te veel eten verloren.
KEES 13 December 2013
Logisch want heel veel NEDERLANDSE kaas komt uit Polen en wordt in Nederland verpakt.
jan 15 December 2013
Rusland heeft zoveel grond er is ruimte genoeg vor eigen melk productie en kaas wij helpen graag
jan 15 December 2013
Nederlandse kaas komt echt alleen uit Nederland ook verpakkt word gecontroleert door het cokz
strootje 18 December 2013
Komt als straf voor de greenpeaceactivisten,waar melkveehouders in Nederland geen schuld aan hebben
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden