Gevolg van botulisme

Babyvoeding China niet voor Fonterra

18 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Nieuw-Zeelandse Fonterra zegt dat twee van zijn producten nog steeds niet welkom zijn in China. Dit acht maanden na de botulisme-gate, aldus Bloomberg. 

De tijdelijke schorsing blijft van kracht voor de export van wei en basispoeder voor babyvoeding geproduceerd door Fonterra, zegt woordvoerder Mike Burgess in een ge-e-mailde verklaring aan Bloomberg. De producten vertegenwoordigen minder dan 3 procent van de totale zuivelexport uit Nieuw-Zeeland richting China. 

De ban werd in augustus 2013 ingesteld toen Fonterra een terugroepactie organiseerde vanwege twijfels over de kwaliteit van weiproteïne. Er was daarbij een serieuze verdenking van besmetting met een bacterie die botulisme kan veroorzaken. Uit testen bleek dat het product veilig is.   

Nieuw-Zeeland voerde daarop onderzoek uit naar het incident. John Key, eerste minister van China, bezocht afgelopen maand China om ze ervan te verzekeren dat producten uit Nieuw-Zeeland veilig zijn. China is de grootste handelspartner van Nieuw-Zeeland.

Burgess zegt dat geen andere producten van Fonterra hier hinder van ondervinden en geeft aan ervan overtuigd te zijn dat de schorsing opgeheven gaat worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden