Wereldzuivelschool

Fonterra en A-Ware in zuivelplatform Oenkerk

26 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Nieuw Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra en het Nederlandse familiebedrijf A-ware Food Group creëren samen met Suvelskoalle Oentsjerk (Zuivelschool Oenkerk) een platform voor innovatie en kennisdeling in de zuivel. Doel is kennisverhoging van melkveehouders en van operators in zuivelfabrieken.

De founding partners A-ware Food Group en Fonterra bouwen Oentsjerk samen met BP, ForFarmers, Dairy Training Centre, Semex, Lely, Kromwijk Electrotechniek en Kamps de Wild uit tot een modern platform waar melkveehouders, hun medewerkers en operators in zuivelfabrieken uit heel de wereld continue hun kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Ook wordt er gewerkt aan innovatieve oplossingen voor het verduurzamen van melkveebedrijven waarbij veel aandacht is voor dierenwelzijn, diergezondheid en de impact op het milieu.

De komende maanden worden deze plannen verder uitgewerkt waarbij onder meer wordt gedacht aan workshops, trainingen en e-learning modules. Ook zullen partners innovaties in de praktijk van het moderne melkveebedrijf met bijna 200 melkkoeien demonstreren.
De oprichting van Suvelskoalle Oentsjerk sluit aan op het initiatief Knowledge and Education van A-ware Food Group. ‘Met Suvelskoalle Oentsjerk kunnen we operators voor kaasfabriek opleiden’, aldus Klaas de Jong, COO A-ware Food Group. ‘Daarnaast bieden we melkveehouders de gelegenheid om, samen met de partners van Oentsjerk, hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen’.

Fonterra IFV (International Farming Ventures) ondersteunt de Fonterra Global Strategy in de toegang tot de wereldwijde melkstroom. ‘In China is Fonterra IFV actief met het opzetten van melkveebedrijven conform Fonterra Best Practise en Operational Excellence, vertelt Henk Bles, interim MD International Farming van Fonterra. ‘Internationale uitwisseling van hoogwaardige kennis en technologie is hierin een voorwaarde. We zijn van mening dat Oentsjerk in samenwerking met onze partner A-ware hierin een belangrijke bijdrage kan leveren.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Boer 23 September 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10852957/Fonterra-en-A-Ware-in-zuivelplatform-Oenkerk]Fonterra en A Ware in zuivelplatform Oenkerk[/url]
Bles zit in meerdere bedrijven. Krijgen ze ook nog subsidie?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Interview Jan Anker

Groeiend A-ware houdt deur open, ook over grens

Nieuws Melk

Emlichheim switcht van A-ware naar Vreugdenhil

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden