Geen wijzigingen

Stabiele melkprijs voor Bel Leerdammer

7 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Na de flinke dalingen van de laatste maanden koerst de melkprijs van Bel Leerdammer af op een stabiele zomer. De kaasmaakt ligt er weer wat vriendelijker bij, wat maakt dat de ergste dalingen achter de rug lijken te zijn.

Over juni laat Bel Leerdammer de vetprijs ongewijzigd op 3,30 euro per kilo vet. Ook de eiwitprijs blijft staan op een stabiel niveau, wat inhoudt dat de prijs vasthoudt aan 6,90 euro per kilo eiwit.

De combinatie vet en eiwit leveren bij een jaarlevering van 500.000 kg melk een stabiele melkprijs op van 36,12 euro per 100 kg melk, bij 4,41 procent en 3,47 procent eiwit, exclusief btw. Bij levering van 800.000 kg melk komt de melkprijs uit op 36,43 euro per 100 kg melk en een levering van 1,1 miljoen kg levert een melkprijs op van 36,61 euro per 100 kg melk.      

Het ziet er naar uit dat de melkprijs in rustiger vaarwater gekomen is. Hoewel de verhoging van de garantieprijs door FrieslandCampina geen navolging kreeg bij de kaasmakers is de kaasmarkt sindsdien weer wat vriendelijker geworden. Het blijft evenwel een spannende tijd. De zomer staat voor de deur, vaak een wat rustiger periode qua vraag, terwijl de melk door het zachte weer blijft komen.

bel_leerdammer.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden