DTO snel volgetekend

Veel animo voor vaste melkprijs van 38 euro

22 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Melkveehouders blijken goed uit de voeten te kunnen met een melkprijs van 38 euro. Slechts daags na het in de markt zetten van een nieuw certificaat ter waarde van 38 euro kan Dairy Trading Online (DTO) melden dat het certificaat alweer overschreven is.

De koers van de zuivelmarkt is richting het einde van augustus op zijn positiefst onzeker. De prijs van melkpoeder ondervond al hinder van de verwachte hoge melkaanvoer in Nieuw-Zeeland, maar daar kwam vervolgens nog de onzekerheid rondom kaas en boter door het Russische handelsboycot bij. FrieslandCampina heeft al laten weten niet te kunnen garanderen dat de garantieprijs stabiel blijft in september, terwijl ook DOC Kaas kenbaar maakte rekening te houden met een correctie van de melkprijs.

Alle factoren samen maken dat melkveehouders zich goed kunnen vinden in een melkprijs van 38 euro. Dat is namelijk wat het melkprijsgarantiecertificaat van DTO ze van 1 oktober tot 1 april aanbiedt. Trienke Elshof, projectmanager van DTO, maakte vrijdag bekend dat het certificaat daags na het in de markt zetten al vol zit en "nog blijven er telefoontjes binnenkomen."

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden