Open voor investeerders

Kansen in India voor aardappel en zuivel

8 September 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Netherlands Agro, Food & Technology Centre (NAFTC) werkt in India aan het opzetten van Nederlandse centra in aardappelen, zuivel, veeteelt en siertuinbouw. Onlangs tekende een delegatie een overeenkomst met de Indiase regio Uttar Pradesh om de Nederlandse agribusiness te betrekken bij de mogelijkheden in de Indiase agribusiness, voedselverwerking en logistiek. 

De partijen zijn het eens over het opzetten van trainings- en kenniscentra in sierteelt, aardappelproductie, agrilogistiek en verwerking. Een van de hoofddoelstellingen is het ontwikkelen van kennis en vaardigheden voor boeren in Uttar Pradesh. Een Nederlands Aardappelcentrum, Zuivelcentrum, Veeteeltcentrum en Siertuinbouwcentrum zou het Nederlandse bedrijven gemakkelijker maken om hun activiteiten in India uit te bouwen. 

Het moet een soortgelijk project worden als Nederland eerder in China opzette; dat ging om een aardappelcentrum dat de gehele keten van pootgoed, opslag, verwerkingslijnen tot frites behelsde. Verder hoopt het Zuid-Aziatische land op het versterken van hun opslagcapaciteit voor zuivel en het opzetten van een bloemenveiling naar het voorbeeld van Flora Holland. 

De Indiërs verwachten een reeks van investeringen vanuit Nederland. Het land overweegt de oprichting van een investeringsbalie voor een soepele en snelle afhandeling van alle investeringsvoorstellen uit Nederland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jan Wortel 2 Juni 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/artikel/10857991/Kansen-in-India-voor-aardappel-en-zuivel]Kansen in India voor aardappel en zuivel[/url]
Ik denk dat ik hier zwanger van ben geworden. help
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden