Winnaar Deel je boerenverstand

Handige rekentool voor rendement koe

10 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Melkveehouder F. Tamsma is de winnaar geworden van de wedstrijd Deel je boerenverstand, die was uitgeschreven door Accon avm en DCA. Hij bedacht het idee voor een nieuwe slimme rekentool om het financieel rendement van een melkkoe handig te berekenen. Dit idee is door DCA-ICT en Accon avm ontwikkeld in een rekentool: Koe rendement.

Tamsma ontving woensdag op de Agrotechniek Holland (ATH) in Biddinghuizen de beloning voor zijn idee: een iPad Mini uit de handen van Marten de Jong, adviseur melkveehouderij bij Accon avm, en DCA-directeur Kees Maas. Tamsma gebruikt al langer op zijn bedrijf een systeem om het koe rendement te bepalen. Wanneer kies ik ervoor om een koe droog te zetten, wanneer doormelken en wanneer afvoeren? Dat gebeurde voorheen via een simpele Excelsheet.

Deze kennis is nu voor iedereen in te calculeren via de rekentool, die door iedereen gratis is te gebruiken op zowel de computer, smartphone of tablet. Hiervoor heeft Accon avm veel data beschikbaar gesteld. "Omdat er zoveel verschillende scenario"s mogelijk zijn, bevat de rekentool veel complexe informatie", zegt De Jong. "Nu zijn de keuzemogelijkheden eenvoudig inzichtelijk te maken."

Uitreiking koe rendement rekentoolMelkveehouder F. Tamsma kreeg zijn prijs, een iPad Mini, uitgereikt tijdens de officiële presentatie van "zijn" Koe rendement rekentool. De hoofdprijs ontving hij uit handen van Kees Maas (l.) van DCA en Marten de Jong (r.) van Accon avm

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden