Veel vraag Duitse boter

Zuiveltermijnmarkt iets stabieler

17 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

De termijnmarktprijzen voor magere melkpoeder dalen licht, terwijl de boterprijzen op de termijnmarkt eindelijk weer eens iets stijgen. Zo blijkt uit een schets van de termijnmarkt gemaakt door DCA Melk. Actie was er vooral op de termijnmarkt voor boter. De cash settlement voor magere melkpoeder daalt iets, terwijl die voor boter hetzelfde niveau aanhoudt als dat van de voorgaande week.

Voor magere melkpoeder komen de prijzen tot en met februari opnieuw niet boven de 2.100 euro per ton uit, en er is zelfs sprake van een lichte daling. De huidige prijzen op de termijnmarkt voor magere melkpoeder staan genoteerd op 2.050 tot 2.065 euro per ton.

De prijzen lijken te stabiliseren, waardoor op de markt de verwachting wordt uitgesproken dat de vraag toe gaat nemen in de komende periode. De cash settlement van woensdag 17 september komt uit op 2.053 euro per ton. Dit betekent een daling van 29 euro per ton ten opzichte van vorige week.

De termijnmarktprijzen voor boter laten voor de maanden vanaf november eindelijk weer eens een lichte stijging aantekenen. Dit is het gevolg van een stijgende Duitse vraag. De laatste weken bevonden prijzen zich op een erg laag niveau. De prijzen op de termijnmarkt voor boter schommelen zo rond de 2.900 euro per ton. De cash settlement van boter komt in de derde week van september uit op 2.932 euro per ton, rond hetzelfde niveau als vorige week.

De meeste activiteit werd deze week gezien bij boter. Met name oktober blijkt een aantrekkelijke handelsmaand. In tegenstelling tot de daling op de GDT slagen spelers op de termijnmarkt er wel in om plussen neer te zetten.

melkpoeder_eurex.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden