Speculatie over lagere prijs

Fonterra zet domper op start melkseizoen

18 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Over minder dan een week komt Fonterra met een update over de melkprijs, maar nu al wordt er druk gespeculeerd over wat er gezegd gaat worden. Hoopgevend zijn die speculaties niet. Dat terwijl het nieuwe melkseizoen net met een vliegende start begonnen is in Nieuw-Zeeland. 

In het westen en het zuidoosten van Nieuw-Zeeland begonnen melkveehouders alweer nerveus te worden in verband met de aanhoudende droogte. Daar kwam deze week verandering in toen het land werd aangedaan door regenbuien. Tegelijk werd bekend dat de kans dat het weerfenomeen El Niño gaat optreden verder afgenomen is.

Uit de eerste cijfers blijkt dat bij de melkproductie een plus van 10 procent gehaald wordt. In het zuiden nadert het kalverseizoen het laatste stadium, waarna het testen van de verwerking kan beginnen. Kan de verwerking de stroom melk aan die er aan zit te komen?

Over de melkproductie hebben de veehouders geen klagen, maar dat gaat niet op voor de melkprijs. Het aftellen voor de nieuwe bekendmakingen van Fonterra is begonnen en dat maakt dat er weel volop gespeculeerd wordt over de melkprijs. Steeds vaker klinkt het verhaal dat melkveehouders moeten wennen aan twee jaren van lagere prijzen. De ANZ houdt er rekening mee dat Fonterra de prognose voor volgend jaar gaat verlagen naar 5,25 dollar per kg.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden