Inside: Mestmarkt

Mestprijzen willen nog niet dalen

28 Februari 2018 - Esther de Snoo

De ophaalbijdragen voor varkensdrijfmest willen, na aanvang van het uitrijdseizoen, nog niet zakken. Dit zal, naar verwachting, vanaf medio maart wel gaan gebeuren.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alleen de ophaalbijdragen in regio zuid hebben sinds medio februari een lichte daling ingezet. Gemiddeld betalen varkenshouders in regio zuid €25,50 per kuub. Dat is circa €0,30 meer per kuub dan in het afgelopen jaar in dezelfde periode.

Prijs in regio midden lager
In regio midden is de ophaalbijdrage voor vleesvarkensmest al sinds eind januari onveranderd gebleven (€24,33 per kuub). Dat is bijna €2 per kuub minder dan in dezelfde periode in 2017. Dit heeft te maken met de teruggang van het aantal varkens en enkele nieuwe mestverwerkingsinitiatieven in regio midden. 

(Tekst gaat verder onder de grafiek)

Nat en kou
Bij aanvang van het uitrijdseizoen op 1 februari was het aanvankelijk te nat om het land op te gaan. Het gebeurde enkel uit hoge nood. Daarna bevroor het land als gevolg van een langdurige koude periode, die naar verwachting eind deze week is afgelopen. Mogelijk dat dan het uitrijden van mest dan echt kan gaan beginnen en de prijzen ook wat kunnen zakken.

Dit artikel is onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Varkens & Voer, waarin ook aandacht wordt besteed aan de varkensmarkt, de slachtingen en de brokprijzen. Klik hier om het Trendrapport te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden