Shutterstock

Inside Mest

Prijs voor VVO op weg naar 2,50 euro

13 September 2018 - Herma van den Pol

Het aanbod Vervangende Verwerkingsovereenkomsten (VVO's) blijft krap. Als gevolg daarvan lopen de prijzen op en komt de €2,50 per kilo fosfaat in zicht. Opmerkelijk is het wel dat er wekelijks meer zaken gedaan worden.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel de handel in de VVO's geremd wordt door een beperkt aanbod, neemt het aantal transacties elke week gestaag toe. Dat blijkt uit de DCA-ophaalbijdragen. De prijs neemt eveneens toe en stijgt in week 37 naar een gemiddelde van €2,06 per kilo fosfaat, bij een spreiding van €1,50 tot €2,50 per kilo fosfaat. 

Prijs door de €2
Het is de eerste keer sinds de start van de notering dat de prijs door de grens van €2 breekt. Wat dit jaar de bovenkant van de prijs wordt, is nog lastig te zeggen. Dit door het feit dat het niet duidelijk is hoe de verwerkingscapaciteit zich ontwikkeld heeft. Een ander vraagteken is hoe de totale hoeveelheid fosfaat uitpakt, mede als gevolg van de nieuwe manier van de monstername (deze wordt door derden gedaan).

Het gevaar van een verdere prijsstijging is daarmee zeker realistisch, omdat er nog veel speelruimte zit tussen de huidige prijs en een boete van €11 per kilo fosfaat. Die boete staat op het niet voldoen aan de verwerkingsplicht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden