DCA Mestmarkt wk21

Varkenshouder het kind van de rekening in mest

21 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het uitrijden van mest is voor het grootste deel ten einde. Een enkeling heeft deze week nog wat kunnen doen op maïspercelen en op grasland. De balans die van dit voorjaar kan worden opgemaakt, laat onder aan de streep een forse hoeveelheid mest zien bij de veehouder en dan met name de varkenshouder.

Varkenshouder dit voorjaar het kind van de rekening in afvoer mest

Het is met name de varkenshouder die dit voorjaar het kind van de rekening is geworden in de afvoer van mest, analyseert DCA Mestmarkt. De hoeveelheid rundveedrijfmest die dit voorjaar los kwam, heeft de stoutste dromen overtroffen. Varkenshouders met volle mestputten krijgen bij veel mestintermediairs geen voet aan de grond. Zij zien zich soms noodgedwongen tot het uitstellen van het opleggen van een nieuwe ronde, wat in sommige gevallen als verwijt richting intermediairs wordt geuit.

Activiteiten op het gebied van verwerking en mest scheiden nemen toe, maar kunnen niet altijd de nood wegnemen. Aankloppen bij akkerbouwers om mest te kunnen lossen heeft ook weinig kans van slagen, of er moet al een astronomische toe te betalen bedrag worden meegenomen. En dat is nu niet realistisch.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden