Meldingen volle putten beperkt

Begin van mestseizoen komt rap dichterbij

30 Januari 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Voor bouwland gaat het mestseizoen vrijdag weer van start, maar voor grasland is het nog wachten tot 16 februari. Waar andere jaren rond deze tijd de eerste berichten binnen druppelen van veehouders die te kampen hebben met volle mestputten blijft dat aantal dit jaar vooralsnog beperkt.

Waar het de melkveehouders aangaat geeft Kees Romijn, voorzitter van de vakgroep LTO melkveehouderij LTO, aan dat het er elk jaar minder zijn die overlast ondervinden van volle putten. In het najaar van 2012 kon zonder vrij veel problemen tot het einde van het seizoen mest worden uitgereden.

Romijn zegt dat de laatste jaren veel geïnvesteerd is in mestopslag. "Ze proberen stress in deze tijd van het jaar te voorkomen."

Overigens lukt dat niet overal. Hans Verkerk, van belangenbehartiger Cumela, geeft aan dat een enkeling geïnformeerd heeft of grasland wat omgeploegd wordt vrijdag ook voor bouwland mag doorgaan. "Dat mag niet."

Sowieso verwacht Verkerk niet dat er vrijdag veel gebeurt, omdat de veen- en kleigronden te nat zijn om uit te rijden.

Dit jaar zijn het geen volle mestputten die problemen veroorzaken, maar eerder de opslagen bij de akkerbouwers die nog niet vol zijn. "De veehouder laat nauwelijks mest los, waardoor ophaalbijdrages ook al gedaald zijn." Verkerk maakt zich zorgen omdat er niet genoeg materiaal is om in tijden dat de mest nodig is die van de veehouders naar de akkerbouwers te brengen. "De akkerbouwer heeft nog kunstmest als alternatief, maar waar laat de veehouder zijn mest?"

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

mest
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
xx 30 Januari 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mestmarkt/artikel/item/10819515/Begin-van-mestseizoen-komt-rap-dichterbij]Begin van mestseizoen komt rap dichterbij[/url]
De mestsilo's hoeven dit jaar ook niet zo vol meer.
Bij fosfaatverzadigd bouwland gaat de norm van 65 naar 55 kg.
Oftewel ipv 1300 m3 naar 1100 m3
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden