Dieptepunt over april

Melkaanvoer Europa krabbelt wat op

12 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness

De melkaanvoer in Europa ligt al sinds het midden van 2012 onder druk, maar na een dieptepunt over april ziet het er nu allemaal weer wat zonniger uit. Belangrijkste rem op de melkaanvoer was het tegenvallende natte en koude weer, zo meldt het ZMB.

Aan het begin van het nieuwe melkquotum is de melkaanvoer in Europa verder achterop geraakt. Sinds het midden van 2012 slagen melkveehouders er amper in de melkaanvoer op peil te houden. Zover de informatie bekend is wordt er over april ongeveer 3,1 procent minder melk aangevoerd dan over de periode ervoor. Hiermee is de achterstand verder opgelopen in vergelijking met maart toen de melkaanvoer 2 procent lager uitviel.

De melkaanvoer ondervindt vooral hinder van het natte, koude weer. In grote delen van Europa heeft deze de groei van gras vertraagd en daarmee voor een late eerste snede gezorgd. Op plaatsen wordt zelfs gesproken van een achterstand van zes weken.

Over mei kon door weer gerelateerde oorzaken een inhaalslag ingezet worden. Zo is de achterstand bij de melkaanvoer in Engeland wezenlijk kleiner geworden. Die bedroeg over mei nog maar 1,8 procent, tegenover 7,7 procent in april. Ook in Ierland ziet het er naar uit dat de situatie eindelijk wat aan het verbeteren is.

De hoge productiecijfers komen voor nu vooral op naam van Nederland en België.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden