Analyse DCA Mestmarkt

Grote voorraad mest kan seizoen staart geven

24 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het goede voorjaarsweer heeft voor een vlot mestseizoen gezorgd. Hoewel veel intermediairs de drukste tijd achter de rug hebben kan het seizoen nog een staart krijgen door de grote hoeveelheid mest die nog in voorraad schijnt te zijn, zo blijkt uit een analyse van DCA Mestmarkt.

Voor de meeste intermediairs is de piek van het mestseizoen voorbij. Met name in week 17 is het aantal mestbewegingen sterk afgenomen. Een aantal intermediairs kan nog uitrijden op Duitse akkers, maar veel alternatieven zijn er niet meer.

De intermediairs zijn vrijwel unaniem over de hoeveelheid mest die nog bij veehouders aanwezig is. Naar het schijnt is er in de putten meer mest aanwezig dan voorgaande jaren. Ook zijn veehouders, volgens intermediairs, nauwelijks bezig met mestverwerking en aanverwante zaken.

Hoe snel het verwerken van mest verplicht wordt moet nog blijken, maar intermediairs zijn in ieder geval niet van plan om nu al mest in silo’s te gaan rijden om vervolgens te gaan wachten tot deze mest kan worden uitgereden. Spannende tijden dus in mestmarkt.

De ophaalbijdrages blijven in week 17 grotendeels onveranderd ten opzichte van week 16. Alleen bij rundveedrijfmest vinden enkele prijsmutaties plaats. Zo daalt de ophaalbijdrage in Barneveld. In Deurne stijgt de ophaalbijdrage licht. voor varkensmest blijven in week 17 stabiel ten opzichte van week 16. Ook de ophaalbijdrage van kippenmest stijgt in Deurne. De ophaalbijdrages van varkensmest blijven in week 17 stabiel.

Ophaalbijdrages mest week 17.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden