Analyse DCA Mestmarkt

Aftellen voor het einde uitrijdseizoen begonnen

12 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het definitieve einde van het uitrijdseizoen voor mest begint in zicht te komen. Het mooie weer maakte dat met name veehouders hebben kunnen profiteren van de verlenging van het uitrijdseizoen, zo blijkt uit een analyse van DCA Mestmarkt

Het definitieve einde van het uitrijdseizoen 2014 is na komende maandag een feit. Door het mooie weer hebben vooral melkveehouders kunnen profiteren van de verlenging van het uitrijdseizoen en in veel mindere mate de varkenshouders.

Er wordt verschillend gedacht over de ontwikkeling van de ophaalbijdragen voor de komende winterperiode en alles wat daarmee samenhangt. Een verhoging voor de komende week is evenwel vrij zeker.

Voor de komende tijd wordt aangeraden om te kijken of er voldoende mest is afgevoerd en verwerkt om daar waar nodig de mestboekhouding bij te sturen. Insiders geven aan dat het opmaken van de mestbalans niet populair is onder veehouders. Ook wordt reikhalzend uitgekeken naar de aanpassing van de verwerkingsnormen voor het komende oogstjaar. Tijdig op de ontwikkelingen inspelen lijkt het devies, wat geldt voor zowel akkerbouwers als veehouders.

vleesvarkensdrijfmest.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

mest
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden