Aangeboden door AgroCoach

De veelgestelde vraag is: hoe gaat het?

2 Augustus 2018

"Hoe gaat het?" Het is een veelgestelde en gehoorde vraag. En vaak antwoorden mensen daarop dat het goed gaat, ook als dat niet zo is. Als je zegt dat het niet goed gaat, moet je dat namelijk uitleggen. En daar heb je dan misschien geen zin in of behoefte aan. Wat moet een ander met je zorgen en sores, en stel je voor dat je emotioneel zou worden?

Kennelijk wordt eerlijk zijn over jezelf of je situatie door veel mensen als moeilijk ervaren. Ik hoor vaak dat 'de vuile was buitenhangen' niet zo eenvoudig is. En dat klopt. Het is (zeker in onze prestatiegerichte maatschappij) not done om je moeiten te tonen of ervoor uit te komen.

Een feit is wel dat veel mensen of (specifieker) agrarisch ondernemers met zorgen rondlopen. En dat is begrijpelijk, als je ziet wat er gebeurt vanuit de overheid, in de natuur, de markt en de maatschappij.

Misschien moet je zo nu en dan in de spiegel kijken

Reflectie
Misschien moet je jezelf weleens vaker de vraag stellen: "Hoe gaat het?" Zo nu en dan in de spiegel kijken en vaststellen of je met je leven of bedrijf nog op de juiste koers bent en de juiste dingen doet. Reflectie noemen we dat in de coachwereld. Je reflecteert jouw doen en laten, jouw leven of bedrijf: Hoe gaat het?

Durf je eerlijk te zijn naar jezelf en je omgeving? Keuzes te maken, misschien de koers wijzigen? Wat doe je als je tegen jezelf zegt dat het niet goed gaat? Ik kom te veel ondernemers tegen die te lang alleen doorploeteren en er niet uit komen. Ze lopen uiteindelijk vast. Gefrustreerd, opgebrand en uitgeblust.

Hulp zoeken
Hulp zoeken doen we in de agrarische wereld niet zo snel. Harder werken wel. Maar wat als je er toch niet meer uitkomt? Het zou veel ondernemers goed doen als ze zichzelf vaker en eerder afvragen hoe het gaat en op tijd hulp inschakelen. Iemand die oprecht aan je vraagt hoe het is, en die je verder helpt.

Hoe gaat het? Ik hoop goed. En als het niet zo wens ik je de kracht en moed om tijdig hulp te zoeken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden