Export eerste run gaande

Russen in Nederland voor inspectie pootgoed

10 Maart 2015 - Clarisse van der Woude - 8 reacties

Tot en met vrijdag 13 maart zijn de Russische inspecteurs in Nederland om de pootgoedexport voor te bereiden. Dat betekent volgens secretaris Jan Gottschall die namens de Nederlandse Aardappel Organisatie betrokken is bij de organisatie, dat er eind maart duidelijkheid is over het te exporteren volume pootaardappelen.

Wij zijn blij dat we met de NVWA zover zijn gekomen

Nadat inspecteurs eerder Frankrijk en Duitsland aandeden, is er deze week een inspectieteam uit Rusland in Nederland. ‘De inspecteurs bezoeken onder begeleiding van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) pootgoedbedrijven om monsters te nemen. De monsters worden naar Rusland gestuurd voor analyse in een lab. Als de uitslag goed is, kunnen we op basis van de voorjaarslijst exporteren’, weet Gottschall.

Het kan volgens hem even duren, maar eind maart hoopt hij meer te weten over het exacte volume dat ondanks het importverbod Rusland in mag. Ondertussen is de export van de decemberlijst van 13.000 ton gaande. ‘Wij zijn blij dat we in samenwerking met EZ en de NVWA zover zijn gekomen.’ Naast Duitsland mocht ook Finland een klein volume aan Rusland verkopen. De Russische inspecteurs deden dit voorjaar voor het eerst ook Schotland aan. ‘Bij dit land gaat om een beperkt volume.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
8 reacties
Sjaak 5 April 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/pootgoedmarkt/artikel/10862525/Russen-in-Nederland-voor-inspectie-pootgoed]Russen in Nederland voor inspectie pootgoed[/url]
Wat zijn we als europese landen toch slap om wel ons uitgangsmateriaal te leveren aan die russen. Hiermee hebben ze weer een basis voor hun eigen voedsel. Poetin is slimmer dan heel de Europa bij elkaar
Piet Hein 5 April 2015
hoe wou je het dan ?
maat 35-50 6 April 2015
Inderdaad, schande!
Nederland/EU had juist hier een punt van moeten maken, boycot je onze landbouwproducten dan boycot je ook je uitgangsmateriaal voor je eigen zelfvoorziening.
erik 6 April 2015
en straks weer mopperen als er pootgoed overblijft en de prijs tegenvalt
betweter 9 April 2015
het was beter dat we als landbouw alles boycotten, nu gaan er wel bloemen en zaaizaad en pootgoed en fokvee, maar geen grote producten als kaas , aardappelen uien, alles of niks was beter geweest.
?? 9 April 2015
Voor wie?
joepi 10 April 2015
moet je een rus eens op de kaart Nederland aan laten wijzen, volgens mij gaat hij heel hard lachen om dat pukkeltje op de wereldbol. Denk dat wij als nederland ons niet te veel met wereldpolitiek moeten bemoeien. Gewoon werken en product leveren, daar kunnen we geld mee verdienen als exporterend land.
LEO 11 April 2015
deste meer Roebels Poetin moet inleveren om met euros onze producten (buiten boycot) te kopen, hoe sneller zijn macht zal slinken bij de instortende roebelkoers.

Dus exporterende zaken zijn goed voor wereldvrede
Piet Hein 11 April 2015
ik denk dat er er Rusland ook gewoon mensen wonen, die ook willen/moeten eten.
ik denk dat we nog wel naar een paar landen meer exporteren waarbij je ook je vraagtekens bij kan zetten
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden