Geen draagvlak voor

Kabinet wijzigt voorlopig landbouwvrijstelling niet

1 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het kabinet heeft geen plannen om op korte termijn de fiscale landbouwregelingen als de landbouwvrijstelling en de landbouwregeling in de btw te wijzigen. Dit schrijft Sharon Dijksma, staatssecretaris van Landbouw, dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens haar ziet het kabinet geen draagvlak om iets aan de fiscale regelingen te wijzigen.

In het kader van de belastingherzieniging werd in de agrarische sector al enige tijd een vraagteken gezet bij het voortbestaan van beide regelingen. Sinds onder meer de andere gunstige regelingen voor de landbouw zijn geschrapt, zoals de rode diesel, leken ook andere financiële voordelen specifiek voor de landbouw op de nominatie te staan om te worden geschrapt.

Een speciale werkgroep adviseert de staatssecretatis ook om de landbouwrijstelling en de landbouwregeling in de btw ook te wijzigen en deze 'meer gericht in te zetten.' De nadruk moet hierbij volgens de werkgroep liggen om fiscale faciliteiten te ontwikkelen die de nadruk leggen op het verduurzamen van de bedrijfsvoering of het verbeteren van het economisch potentieel van agrarische bedrijven.

Daar wil Dijksma dus vooralsnog niets van weten, al houdt zij wel een slag om de arm. 'Dit laat onverlet dat het kabinet zich doorlopend beraadt op de wijze van optimalisering van de beleidsinzet ten behoeve van de agrarische sector', zo sluit zij de brief af.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden