Varkensaanbod nog altijd ruim

Beursprijs varkens buigt maar breekt niet

19 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

De varkensmarkt heeft lang uitgekeken naar de feestdagen, omdat werd gehoopt dat de varkensmarkt een adempauze werd gegund in de weken van Kerst en de jaarwisseling. Van verdere dalingen van de varkensprijzen is in week 52 geen sprake, maar dit betekent niet dat de noteringen niet onder druk blijven staan, zo blijkt uit het overzicht van beursprijs.nl.

1,22

euro

is de prijs van geslachte varkens in week 52

De prijs van geslachte varkens blijft in week 52 staan op 1,22 euro en de notering van levende varkens blijft staan op 0,96 euro. Hoewel de prijzen stabiel blijven, is de druk op de varkensprijzen vrij groot. Hoewel de verwachting was dat de meeste varkens wel opgeruimd zouden zijn in de week van Kerst, is er in de drie dagen waarop wel wordt geslacht, sprake van een ruim aanbod. Dat de prijzen niet dalen is mede het gevolg van de redelijk goede vraag.

De biggenmarkt hoeft zich in aanloop naar de feestdagen niet op te maken voor grote verschuivingen. Het biggenaanbod is wat aan het afnemen omdat vrij grote aantallen biggen uit de markt zijn gehaald als slachtbiggen en door de stabilisatie van de varkensprijs is de vraag voorzichtig iets aan het toenemen. Voor de beursprijs van biggen in week 52 is indicatief een mutatie afgegeven van een plus van een halve euro.

Met de feestdagen voor de deur komt de zeugenmarkt wel iets meer onder druk te staan. Het aanbod is aan de ruime kant en met Kerst en de jaarwisseling vallen een groot aantal slachtdagen uit. In week 52 leidt dit niet tot een verdere daling van de noteringen op de zeugenmarkt. De prijs van levende zeugen blijft staan op 0,72 euro en de prijs van geslachte zeugen handhaaft het niveau van 0,90 euro. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden