Shutterstock

Aangeboden door Flexxvandas.nl

Wat te doen bij een faillissement?

3 December 2018

Het zal je maar overkomen: na jaren hard werken, krijg je te maken met een faillissement. Op het moment dat je failliet wordt verklaard, zit je met veel vragen. Wat moet er geregeld worden? Wat moet ik doen met de kosten die ik niet meer kan betalen? Kortom: hoe nu verder?

Het zijn allemaal vragen die in je hoofd rondgaan, terwijl je zelf niet op de hoogte bent van waar je recht op hebt en wat er geregeld moet worden. Daarom biedt Flexxvandas.nl juridische hulp bij faillissement.

Minder banen in de agrarische sector
Sinds 2000 is het aantal banen bij agrarische bedrijven met circa 50% gedaald. De komende jaren wordt verwacht dat er nog meer banen zullen verdwijnen. Het UWV schatte in dat er tussen 2000 en 2016 ruim 51.000 banen verloren zijn gegaan, maar dat zijn er inmiddels al een stuk meer. Steeds meer bedrijven kiezen namelijk voor mechanisering en techniek.

Dat de werkgelegenheid in de sector dalende is, is een logisch gevolg van de mechanisering en ontwikkeling van technologie. Landbouwbedrijven kunnen meer produceren met minder arbeid, waardoor er in deze sector veel banen verloren zijn gegaan. De keuze voor mechanisatie binnen een agrarisch bedrijf is volledig te begrijpen. Het kost minder en levert veel meer op.

Mogelijkheden in de sector
Is je onderneming failliet? Dat is natuurlijk enorm vervelend en zwaar om mee om te gaan. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden in de sector. Denk bijvoorbeeld aan hovenier of specialist in de plantenteelt. Zo is er steeds meer vraag naar hoveniers door het grote aantal nieuwbouwprojecten.

Bij al die nieuwbouwwoningen moet een tuin aangelegd worden. Doordat de economie groeiende is, kiezen veel mensen voor het inhuren van een tuinman (voor het onderhouden van de tuin). Zo zijn er nog genoeg mogelijkheden om in de sector nieuw werk te vinden.

Schakel een specialist in
Failliet? Dan heb je er op dit moment misschien nog niks aan dat er nog genoeg mogelijkheden in de sector zijn. Je wilt weten waar je aan toe bent. Wij raden daarom aan om je te laten adviseren door een specialist die je eventueel ook juridisch kan bijstaan tijdens deze ingewikkelde periode.

Een faillissement heeft voor iedereen grote gevolgen, zowel financieel als persoonlijk. Als je niet precies weet wat je moet doen, dan kan je lastig voor jezelf opkomen. Een partner als Flexxvandas zorgt ervoor dat er wordt onderhandeld over de afspraken die gemaakt moeten worden. Sluit je dus aan om sterker in je schoenen te staan.

De professionals van Flexx van DAS weten als geen ander wat te doen bij een faillissement, en hoe ze het beste voor jou uit de situatie kunnen halen. Ga naar de website voor de aanpak en tarieven van Flexx.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden