Topmodel met 700 pk

New Holland showt T7, T8 en T9

6 September 2013 - Redactie Boerenbusiness

Op de Farm Progress Show 2013 in Illinois heeft New Holland de nieuwe T7, T8 en T9 trekkers geïntroduceerd. Al deze trekkers voldoen aan de Tier 4B emissie eisen, die vanaf 2014 gelden. De T7 serie krijgt iets meer vermogen, net als de T8 reeks. Voor de T9 kniktrekker is er een geheel nieuw topmodel.

Op hun website schrijft New Holland over de recentelijk gelanceerde Tier 4B trekkers. Om aan de nieuwe emissie eisen te voldoen wordt meer AdBlue ingespoten, om zo de uitlaatgassen te reinigen en schadelijke roetdeeltjes vast te leggen met het stikstof in de AdBlue en ze zo onschadelijk te maken.

De nieuwe Tier 4B T7 reeks bestaat uit drie modellen met een "standaard wielbasis" en vier met een lange wielbasis, zoals New Holland ze zelf omschrijft. Het topmodel blijft de T7.270, maar krijgt wel extra vermogen. Verdere nieuwigheden op de trekkers zijn het verbeterde kopakker management, die nog meer handelingen uit kan voeren. De CommandGrip joystick kan nu alle elektrische ventielen aansturen en de elektronica is compatibel met Isobus niveau 3. Dit betekent dat de machine verschillende functies van de trekker over kan nemen. Het Blue Power pakket wordt leverbaar op meerdere Auto Command modellen. Nu is die alleen verkrijgbaar op de T7.270 en T7.210.

new holland T8 farm progress showFoto: AgWired bron

De T8 serie blijft uit vijf modellen bestaan, met een maximaal motorvermogen van 320 tot 435 pk, met EPM powerboost. Die powerboost wordt overigens vergroot met 8 procent, zodat tot 56 pk boost wordt geleverd. Een andere nieuwe optie is het HID verlichtingspakket, voor betere werkverlichting. Meest opvallend op de Tier4B T8 serie is toch wel de enorme uitlaat.

new holland T9 kniktrekker farm progress showHet nieuwe topmodel in de kniktrekker serie. De T9.700, hier op ATI rupsen.
Foto: Grostracteurspassion bron

In de T9 kniktrekker-reeks voegt New Holland twee nieuwe modellen toe aan de line up. Zo is er een nieuw topmodel, de T9.700, met een maximaal vermogen van 699 pk inclusief boost. Ook is er een nieuw tussenmodel, de T9.645. Deze vult het gat tussen de T9.600 en T9.700. De besturing is verder verbeterd, met een automtisch differentieel slot. Ook is de voor- en achteruit shuttle verbeterd en vooral sneller gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden