Van Agroapps.nl

Vijf meest gedownloade apps van 2013

19 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

Agroapps.nl, de website die voor de agrarische sector relevante apps verzameld, heeft een Top 5 gemaakt van de meeste gedownloade agrarische apps. De Top 5 is afkomstig van de categorieën ontspanning, mechanisatie, akkerbouw en algemeen op de website. De grote afwezige in de ranglijst noemen de makers de veehouderijsector.

De hoogst genoteerde app,  afkomstig uit deze sector is de Lely T4C InHerd – SystemToday. De Lely app staat met het aantal downloads nog net bij de beste vijftien. Opvallend hierbij is dat de veehouderij het met de helft minder Nederlandstalige apps moet doen ten opzichte van de akkerbouw. De Top 5, met commentaar van Agroapps.nl.

1: Landleven aan zee
Landleven aan Zee is met 8 procent van het totaal aantal downloads de meest gedownloade app van het jaar 2013. Landleven aan Zee is de online boerderij game van Funplus. Het spel is speciaal opnieuw ontworpen voor de mobiel. Deze app bevat alle bekende eigenschappen van de boerderij. Ga er voor zitten op een regenachtige dag en bouw je eigen droomboerderij in een prachtige kustlandschap.

2: GPS gebied opmeten
GPS gebied opmeten is met meer dan 6 procent van het totaal aantal downloads op de tweede plaats geëindigd.  Met de app is het mogelijk verschillende afstanden, hoeken en oppervlakten van verschillende percelen op te meten. Het opmeten kan op twee manieren, namelijk via een Google Earth kaart, maar ook realtime via de GPS van uw smartphone. De app is ontworpen door  Oceanicsoft.

3: Telermaat
De Telermaat app is na bijna heel 2013 bovenaan te hebben gestaan, met meer dan 5 procent van het totaal aantal downloads uiteindelijk op de derde plaats terecht gekomen. De Telermaat app is een middelenlijst voor de aardbeien en boomkwekerijsector. De Telermaat app is ontwikkeld door AppsforAgri.
 
4: Super Zwitsers zakmes

Super Zwitsers zakmes met meer dan 4 procent van het totaal aantal downloads. Als een waar Zwitsers zakmes, bestaat het uit acht functies. Onder andere een gradenboog voor het meten van hoeken, een flashlight met een verscheidenheid van verschillende felle kleuren en een schietlood voor het aantonen van een hoekafwijking. Utooo uit China heeft de app ontworpen.

5: Buienalarm

Buienalarm met niet meer dan 3 procent van het totaal aantal downloads net in de top vijf terug te vinden. Buienalarm waarschuwt je voor naderende buien, gebaseerd op jouw eigen locatie of ingestelde locaties.

Schermafbeelding 2013-12-18 om 22.58.48.png

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden