Google druk met lobbyen

Amerikaanse overheid verbiedt Google Glass

27 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Sinds een vrouw in het Amerikaanse San Diego werd bekeurd voor het dragen van een Google Glass in het verkeer is de slimme bril een punt van discussie geweest. Veel lokale overheden in de Verenigde Staten geloven dat het brilletje voor teveel afleiding zorgt onder het auto rijden. Ze willen daarom een wet inrichten die verbied dergelijke headsets te dragen.

Google, de grootste ontwikkelaar van de zogenaamde ‘wearable’ techniek heeft ten minste drie staten benaderd om hun Glass toch toe te staan. Acht staten werken momenteel aan wet om de gadget te verbieden. In totaal wonen er zo’n 39 miljoen mensen in die staten, waardoor Google flink wat potentiële omzet misloopt.

De Glass is momenteel nog in zijn testfase en wordt door een beperkte groep mensen gedragen wereldwijd. Niet alleen om het systeem te testen maar ook om het grote publiek te overtuigen dat Glass zijn nut heeft. Verschillende lobbyisten zijn aangesteld om overheidspersoneel op de wetgeving aan te spreken. Verschillende ambtenaren zeggen te zijn benaderd maar zien er niets in om hun plannen te wijzigen. Het zien van mailberichten, smsjes of telefoontjes in je ooghoek is volgens hun namelijk te afleidend voor verkeersdeelnemers.

In de Verenigde Staten kwamen in 2012 ruim 3.000 mensen om het leven terwijl ze in de auto met hun mobiele telefoon of ander apparaat bezig waren. Dat schrijft de overheid op een speciale website. In Nederland zijn ook enkele gebruikers van de Google Glass actief. Mocht de wetgeving zich wereldwijd verspreiden dan is het mogelijk dat Google Glass en dergelijke apparaten ook in Nederland verboden. De techniek lijkt ook voor de agrarische sector zeer nuttig maar zal dan op de weg niet in trekkers of machines gedragen kunnen worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden