9 miljoen euro

Lemken breidt productie uit in China

1 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Sinds 2009 is de Duitse machinebouwer Lemken zelfstandig actief in China en doet het er goede zaken. Per jaar kent het bedrijf een groei van 50 procent. Daarom wordt de assemblagefabriek in Qingdao flink uitgebreid, dankzij een investering van 9 miljoen euro. Met de uitbreiding willen de lokale overheid en Lemken de lokale economie verbeteren.

De Chinese overheid wil hun boeren meer voedsel laten produceren. Die winst in productie moet vooral gerealiseerd worden door gebruik te maken van nieuwe machines. Investeringen in machines worden daarom gesubsidieerd.

De fabriek in de havenstad Qingdao beslaat 6.500 vierkante meter en wordt gebruikt om cultivators en ploegen te bouwen. Componenten hiervoor zijn wel afkomstig uit Duitsland. In de toekomst wil Lemken het productprogramma uitbreiden, net als het service- en distributienetwerk.  Momenteel zijn 36 medewerkers werkzaam bij Lemken in China. Met de investering van 9 miljoen euro wordt niet alleen de assemblagehal uitgebreid maar ook het kantoor en de showroom.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden