350 miljoen dollar kosten

Simpele Massey Ferguson moet wereld veroveren

8 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Om wereldwijd succes te boeken met één universeel instapmodel heeft Massey Ferguson’s moederbedrijf Agco in totaal 350 miljoen dollar geïnvesteerd. Een team van ingenieurs werkte zes jaar aan het project om een simpele trekker te bouwen, die van China tot Groot-Brittannië inzetbaar is. Later dit jaar zullen de 2700 en 4700 serie worden gelanceerd. De rest volgt later, uitgesmeerd over een periode van vijf jaar.

Massey Ferguson noemt het zelf de Global Series. Het wordt een reeks aan nieuwe trekker series, met vermogens van 60 tot 130 pk. Het ontwerpteam werkte vanuit Beauvais, Frankrijk, maar de productie zal uiteindelijk in Turkije, Brazilië, India en China plaatsvinden. In het laatstgenoemde land werd zelfs een geheel nieuwe fabriek gebouwd voor de Global Series.

‘Dit project is het grootste in de historie van Agco’, legt vice president Richard Markwell uit. ‘Het maakt niet uit waar in de wereld je boer bent. Met de Global Series kun je straks altijd overweg. Omdat MF vanuit historisch perspectief wereldwijd een goede naam heeft, en een zogenaamd Global Brand is, verwachten we veel van de trekkers.’ Volgens MF is de zogenaamde ‘utility’ trekker van de grond af nieuw. 90 procent van de onderdelen is speciaal voor deze serie ontwikkeld.

Het plan van de Global Series zal de komende vijf jaar worden uitgerold, te beginnen met de 2700 en 4700 serie. Deze hebben vermogens in de klasse tussen 62 en 82 pk. Allemaal zijn ze simpel gebouwd, gemakkelijk te bedienen, zonder poespas en verkrijgbaar als cabrio, met een ROPS of met cabine.

MF 4700 serie.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
paul 8 Juli 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/item/10853634/Simpele-Massey-Ferguson-moet-wereld-veroveren]Simpele Massey Ferguson moet wereld veroveren[/url]
ook in Nederland verkrijgbaar ?
Niels 8 Juli 2014
Massey Ferguson noemt ook Europa in haar persbericht en testte de trekker in Frankrijk en Groot-Brittannië. Grote kans van wel als importeur Mechatrac er ook heil in ziet? Vooral veehouderijbedrijven hebben plek voor simpele trekkertjes denk ik.
Slimpo 8 Juli 2014
Niels schreef:
Massey Ferguson noemt ook Europa in haar persbericht en testte de trekker in Frankrijk en Groot-Brittannië. Grote kans van wel als importeur Mechatrac er ook heil in ziet? Vooral veehouderijbedrijven hebben plek voor simpele trekkertjes denk ik.

Weinig nieuws onder de zon , bij Landini doen ze dit al 30 jaar.
De series 3000 en 6000 hadden ze nooit op de markt moeten brengen.
Rijdende vuilnisbakken !!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden